richtsjes.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Right it is
Dit ben ik
Nieuwsgierig naar wie ik ben?
Kijk bij mijn profiel en anders...
je leert me vanzelf kennen 

~~Richtsje~~-~--~-

-~--~-

-~--~-
 
 
~~~
Links 
 
amarins
anna yn sweden
door gaat ervoor
elise (noeps)
fenny
figaro
geartsje
hanneke
inge
julian
jacqueline
jantsje (Yn 'e Steeg)
kobus & co
marjolein 
mia's lantliv
mrsT 
nanne
paule 
renny
rinus 
sabrina
thea
theemuts
thuisbijtjits
toaske 
  vanman
wondelgijn
yvonne   
yolande
-~--~-
 
plekje van
 Alwin*&Rudmer*


-~--~- 
 
 
 
Laatste artikelen
 
Hebben wij dat weer, bij zee (nou ja, oceaan dan) en gigantische zeedampen. Zo zien we weinig, we wilden de 17 Miles Drive doen en veel zien, zee-ottertjes en whalespotting, maar ik vrees dat dat er niet van komt.  Het tochtje vanuit San Francisco naar hier was druke (wegwerkzaamheden) en dus kwamen we later aan in de regio Monterey dan verwacht. 
Op het strand van Monterey tijdens een picknick maakten we een plan de campagne, want ja lekker, daar scheen wel de zon. We hadden liefst een camping IN Monterey of Carmel, zodat je nog lopend iets kon gaan bekijken. Jammergenoeg geen leuk plekje te vinden, dus reden we naar Marina omdat de site van de camping veel goeds beloofde. Blijkt dat even fiks tegen te vallen! Ten eerste hangen hier structureel zeedampen omdat er een diepe trog voor de kust ligt die het water standaard ijskoud houdt. Ten tweede ligt de camping direct aan de snelweg en ten derde is-ie loeiduur, de duurste die we hadden op deze vakantie! Dus maakten we vanmiddag een wandeling naar en op het strand in jas/trui, wetend dat het tropisch warm is in Nederland! Zo zonde...
Morgen vroeg weg en dan de mooie dingen doen op het stukje dure en mooie kust, en dan Highway 1 blijven volgen. Vanavond een campground zoeken die voldoet aan onze eisen ;-) voor de dag van morgen.  Jakkes, aftellen en afzakken naar LA. Ik wil er zo nog wel een paar maanden aan vastknopen en ik ben niet de enige met die mening!
Lees meer...   (2 reacties)
Na Mariposa verandert het landschap snel. In no time vriendelijke heuvels met keuterboertjes tot velden met pistachebomen en pruimen. Vruchtbaar land!
Een stop bij de Walmart in Atwater, waar ik voor OSG Sevenwolden een paar tijdschriften koop, leuk voor de Engelse lessen in de onderbouw. Misschien leuker voor de meiden als voor de jongens, maar ach. Jammergenoeg vind ik nergens het blad waar ik om zoek, het cbs Watch Magazine. Auke zou nog nieuwe slippers moeten maar die vinden we niet in de juiste maat. Ik hou er wel van om in grote winkels eens te neuzen. Hoop daar in San Francisco ook nog even tijd voor te hebben/nemen, een paar leuke schoenen of jeans mee terug nemen schijnt de moeite wel waard te zijn!
 
We hebben ingecheckt op camping Marin Park, noordelijk van de Golden Gate Bridge. Eigenlijk is dat in Berkeley, waar ook de universiteit staat. Van daaruit zijn we met de Ferry richting Fisherman's Warf geweest! Lopend van Pier 1 naar Pier 39, waar we lekker struinden en een concert kregen van zeeleeuwen. We haalden een lekker maal bij een of andere sportbar en vertrokken weer met de veerpont terug. Nu schoppen wij de jongens in hun nest zodat we morgen weer vroeg uit de veren kunnen en opnieuw de stad ingaan.
Lees meer...   (1 reactie)
Vroeg uit de veren om weer een dag te reizen. Met zonneschijn opnieuw langs Tenaya Lake, schitterend deze keer. Slingerend over de Tiogaroad komen we ruim een uur later bij de Tuolomne Groe, waar we een kilometer of 6 lopen, verschillende Seqoia's zien en zelfs door een heen kunnen lopen. Die doorgang was van 1878 toen ze er met paard & wagen doorheen wilden.  Daarna slingerden we verder richting Yosemite Valley om El Capitan een bezoekje te brengen. Uiteindelijk besloten we rond lunchtijd maar deze camping van KOA, Mariposa, te pakken. Even een middag relaxen met zwembad en een echte douche. Ook mazzel is dat hetbgoedje dat ik bij de drugstore haalde, helpt tegen het hoesten. Mooi, snel logjes plaatsen en dan naar de jongens in het zwembad. Of eerst een wasje doen? Het is hier trouwens lekker heet, dit itt tot vannacht hoog in Yosemite met 7 graden... Wat heerlijk, zo' n luie middag! Morgen door naar San Francisco, benieuwd waar we dan ergens staan.
Lees meer...
 
Jammergenoeg was het gistermiddag rotweer. We zijn nog in de shuttlebus een rondje gestapt, in de hoop naar Tenaya Lake te kunnen. Daar hoosde het. De shuttlebussen rijden niet de hele Tiogapas, dus dat rondje kon mooi. Voor vandaag hadden we in gedachten even naar El Capitan, de grootste vrijstaande rots ter wereld, te gaan en naar Tuolumne Grove. Tante Truus rekende ons voor dat je dan nog ruim 90 mijl te rijden hebt en dat is véél. We besloten net dus om het heel anders aan te pakken. We rijden het park uit en gaan naar Mono Lake, dat in 1e instantie ook op mijn lijstje stond.  Al met al is dat iets van 30 mijl, en we kunnen dan misschien in Lee Vining boodschappen halen. Misschien vanmiddag nog eens met de shuttlebus er op uit, al zal Auke het allerliefst op de camping blijven om weer een fikkie te stoken en marshmellows te roosteren. Wat een pret had hij daar gister ook mee, heerlijk! Goede keuze was dat, want rond 13.00 onweerde het ook buiten Yosemite. We hebben bij het meer gepicknicked en ruim een half uur met zomaar een meneer gekletst. Die dacht werkelijk dat ik een echte Amerikaanse was, toe nou even...  Een van de meest plezierige zaken is dat, de eerlijke spontaniteit van Amerikanen. Je kunt het je als Nederlander amper voorstellen dat je op een parkeerplek of in een bus zomaar een gesprek aanknoopt met vreemden toch? Later trokken de buien wat weg en konden we 's middags toch og het park even in. Bij Tenaya Lake even met de voeten in het water tot het weer begon te druppen. Verder niks, ik las, de jongens schreven de kaarten verder (nu nog een wifipunt zoeken zodat we de adressen kunnen zoeken, ik ben zo dom geweest geen adresboekje mee te nemen) en Koos doet iets met zijn muntenverzameling.... Morgen het park door en dan nog een aantal hoogtepunten van Yosemite bekijken (in de Valley watervallen,  Tualumnu Grove - met Sequoia's - en de Kapitein, en dan verder richting San Francisco,  met hopelijk weer eens contact met de buitenwereld.
Lees meer...
 
De kale en boze rotsparijen van de Sierra Nevada wee links van ons. Met de zon er op schijnend lijken ze alleen maar kaal en saai, maar op ons kampeerplekje bleken ze toch levendiger en groener dan ze zo lijken. We hadden gister gewoon de via site van Tioga geplande route moeten rijden, dan waren we bovenlangs Death Valley, richting Mono Lake, gegaan. Juist omdat we een dag voorliepen op de route, wilden we via Kings Canyon gaan. Nu missen we dus én het echte Seqoia-woud én Mono Lake, dat halen we niet meer in. Nou ja, bewaren we dat voor later ;-) Dan maar eens kijken of we een dag langer Yosemite doen, of juist bij de oceaan een dag meer pakken en kortere afstanden rijden. Onderweg vermaakt Auke zich uren met de Nintendo, die heeft geen belangstelling voor de reis op zich. Wilko zit voorin, heeft-ie even wat anders om over te praten. Zit ik bij de keukentafel te tikken, of te lezen. Nog steeds ben ik niet fit, hoest mijn longen uit het lijf. Als we een supermarkt vinden die open is vandaag maar eens kijken of ik Darolan kan vinden... We gaan kijken of Tuolomne Meadows, de tip van de Amerikaan in Las Vegas, een fijne campground is. Voor zover ik kan overzien is daar ook geen wifi, dus moeten we het hebben van een stop bij een benzinestation of supermarkt. En terwijl ik zojuist wat eetbaars uit de campstore haalde, startten de jongens met een kampvuurtje - ongetwijfeld het leukste avontuur in de vakantie ;-) - maar begon het ook lichtjes te regenen. En da's jammer, we hadden zo leuk een eind kunnen gaan wandelen op de Meadows...  Hier zijn ze helemaal klaar voor/met beren, het schijnen er veel te zijn op deze camping. Terwijl het regent, bekijken manlief en ik welke dingen we sowieso willen bekijken. Hier op huppelafstand is dat Soda Springs, met een bruggetje over de rivier Tualumne, Tenaya Lake (shuttlebusstop) en vanuit Yosemite Valley met een andere bus naar El Capitan en Merced Grove, waar vrij veel Seqoia's staan. Maar laat eerst die regen stoppen, niks aan zo, een lange middag. Maar weer wat verder lezen.
Lees meer...
11 augustus, zaterdag, Las Vegas-?? Een idiote camping middenin de stad, maar wel een geweldig uitgangspunt voor een avondje uit. Van lekker eten bij 'Cheeseburger Brand' en alle prachtige neon bij donker. Alle limo's op the Strip, casino's in -slechts 1dollar verspeeld- en een tour by night in een hop-on-hop-off bus. Daar troffen we nog een leuk stel, hij uit het zuidwesten maar mét een Hollandse vader uit Den Haag, en zij uit Praag. De leukste tips uitgewisseld over Yosemite (o.a. Hoe lok ik beren ;-> ) en ' we zijn er bijna' gezongen. Zo leuk, de spontaniteit van Amerikanen, ik sta daar wel van te kijken. Zelfs mét of dankzij airco die continu brulde hebben we prima geslapen. Voor vandaag hadden we een route in gedachten die we hebben omgegooid omdat we níét door Death Valley mogen van de verhuurder. Omdat we nog even twijfelden of we het stiekem toch zouden moeten doen, heb ik bij de receptie van de (KOA) camping toch nog even gevraagd. Het is vandaag ruim 120 Fahrenheit (bijna 50 graden) daar, dus we wagen het er niet op. We rijden onderlangs, richting Barstow. Daarmee zetten we ons reisschema op de kop, dus zodra we weer wifi hebben via Tioga.nl de route maar eens herberekenen. Sowieso voor de laatste nacht al iets zoeken in LA. Wat een genieten hierzo. Veel te kort, zo'n vakantie!! Een lange en saaie dag rijden, dus halverwege wisselden Wilko en ik van plaats. Kon ik even lezen achterin. Met de Sierra Nevada naast ons hobbelden we door naar Kings Canyon/Sequoia National Park, met de kaart uit de KOA-gids erbij. Helaas hebben zij een minder goede cartograaf en blijken wegen niet  zo goed aangegeven, waardoor je niet ziet dat je op de verkeerde kant van het park komt aanrijden. Geen General Sherman voor ons dus - de grootste Seqoia ter wereld. In het Inyo National Forest dachten we, met de RandMcNally erbij, in Onion Valley achter Independence een kampeerplek te vinden. Tot onze schrik na honderden haarspeldbochten was het én een doodlopende weg én was men verbaasd een camper te zien én was daar geen plaats voor... Dus klooiden we 6 mijl bergafwaarts met haarspeldbochten terug naar Grays Meadows, zonder om 7 uur een Sequoia gezien te hebben. Wel de waarschuwing voor ratelslangen en beren en aangezien dit campinkje zodanig ligt aan een beekje en in de bergen houden we ons netjes aan het bearproof houden tijdens  onze ene nacht hier. En nu snel iets eetbaars toveren. Alle ducktape verwijderen van de pannenlade die niet sluit en gogogo ;-)
Lees meer...
  Rijden op de highway, pardon, de freeway, is saai. Nog een mile of 80 voor we in Vegas aankomen en het is nog maar vroeg in de ochtend.  Ik voel me absoluut niet fit, en daar baal ik van. Zometeen maar een paracetamol en hopen dat dat scheelt. Het zalmwel een combinatie zijn van airco, hitte en weer koelere dagen. Dat schommelen tussen eens 14 graden ' s nachts en dan weer 26 ' nachts, overdag tussen de 25 en 45, ben je niet aan gewend. Na ja en misschien was ik gewoon aan de beurt, dit jaar ben ik nog niet zo snip geweest... Het is nu 111 graad Fahrenheit, 43 graden dus, om 10.00 uur in de ochtend. Onderweg gingen we de Hoover Dam bekijken. Bloedheet, minstens 40 graden en een tegensputterdende jongste, maar oh,oh, wat een beauty.  Vor we richting Dam reden moeest de security nog door de camper, een voorzorgsmaatregel sinds 9/11. Ook binnen weer door de poortjes. Gelukkig piepte zelfs Wilko [zijn pinnen in de duim] niet. Anyway, nu ik verder type haalde ik net een gallon (3.78 ltr) water en een evenzogrote fles sinasdrank bij de KOA-camping right in the middle of Las Vegas. Een belachelijke camping bij casino Circus-Circus, pal aan de snelweg. Die hoor je niet omdat de airco écht niet uitkan bij 46 graden. De jongens proberen af te koelen in het zwembad, ikzelf pak zo een koude douche. En dan vanavond het circus in dat 'The Strip' heet!
Lees meer...
  Terwijl even verderop 4 jongens met een pistool aan het schieten zijn (tja, ik herkende het geluid) zitten we in de schaduw niks te doen. Het is hier o zo mooi en o zo heet. Opnieuw gingen we met een shuttlebus het park in maar het was nu zo heet en Auke en ik zijn beide niet toppiefit (verkouden, hoesten) dus hebben we ons gewoon een rondje laten rondrijden. De camping waar we nu staan, South, heeft geen stroom en geen water, al is er wel een wc. Net als in de Grand Canyon zie je dan ook meer échte kampeerders, met 'gewoon' een tentje en een auto. Het verschuldigde kampgeld stop je in een envelopje in een bus en that's it. De afgelopen 2 dagen stonden we op een dure en luxe campground waar je de meest idiote combinaties voorbij ziet komen. Koos maakt er regelmatig foto's van. Hier dus wat tentjes en verder wel eekhoorntjes en veel hagedissen. Grotere dieren zien we wel eens lopen en jammergenoeg ook nog wel eens dood langs de kant van de weg liggen. De weg naar dit park was geweldig, met haarspeldbochten en een lange tunnel en qua rotswanden heel anders maar minstens zo mooi als wat we elders zagen. Vervelend is dat een la in de keuken niet wil sluiten. Ook dichtgetaped met ducktape schuift-ie steeds weer open. De camper is dan wel nieuw maar heeft toch de nodige mankementjes. Van hieruit willen we (weer) naar Las Vegas. De reis daar naar toe is iets van 270 km en als we dan een fijne plek kunnen vinden, lekker de decadentie opzoeken. Het zal er waarschijnlijk nog wel heter zijn, de voorspelling is 45 graden en 31  's nachts. Is het hier lekker toch 5 graden koeler, haha...
Lees meer...
8 augustus, woensdag, Bryce Canyon Heerlijk geslapen, fris, zoals thuis ;-) Vamorgen de Canyons in. Weer zo enorm anders dan de Grand Canyon; de hoodies met de prachtige kleuren! Wooow. In het park hadden we oog voor chipmunks, kolibri en een beestje waarvan we eerst dachten dat het een prairiehond was, maar het was een soort mol, zodra we weer verbinding hebben moet ik dat maar eens opzoeken.  Hoewel Wilko graag de Navajo Loop wilde lopen, 150 meter steil naar onderen een kloof in én weer omhoog, zagen we dat niet zitten met de schoenen en de voorraad water die we meehadden. Daar zou je dan ook 3 uur voor uit moeten trekken, zeker met jongste erbij zou dat niks worden. 's Middags de Old Town, met jail, windmill en leuke geveltjes, even in. Daarna met deze keer mooi weer richting zwembad, met hottub. Morgenochtend op naar Zion. Op zich dichtbij, hopelijk is het dan 's middags goed weer zodat we dat park in ruim een halve dag met de shuttlebus kunnen bekijken...  Daar is voor zover ik kan bekijken weer geen internet, dus see you later!
Lees meer...   (2 reacties)
7 augustus, dinsdag, Page -Bryce Canyon Na een superhete nacht (de airco draait overuren en volgens mij is het deze zomer in Nederland wishfull thinking om de temperatuur zo hoog te krijgen: 26 graden) zijn we wat gammeler dan normaal weer op pad. De airco werkt op onze kelen en ogen, heb ik normaal nooit last van. De tank is weer gevuld, 46 gallons erin laten lopen.  Onderweg zien we elke 20 km het landschap weer veranderen, van compleet onherbergzaam tot wat bos-en-heide-gebieden, met steeds van die Western-bergen erbij. Bijzonder en steeds nieuw. Richting Bryce en Zion rijden we langs een riviertje en veel ranches. De eerste buffels zijn we zo voorbijgereden, zonder te fotgraferen. Draaien op de weg lukte niet... Wilko heeft wat last van het reizen en is moe, zo nu en dan wisselen we van plek, hij voorin. Op de achterbanken hobbelt en wiebelt alles veel meer, dat blijft hij lastig vinden. Wybrig heeft zijn polsbandjes tegen wagenziekte echter meegehad op vakantie. Vanmorgen tijdens het ontbijt lazen we dat 'ús' Epke zijn gouden medaille op de Olympische Spelen haalde, mooi zo! Rond lunchtijd vonden we bij Ruby's Inn een plekje op de campground voor 2 nachten. De jongens wilden even naar het zwembad en dan zou ik verderop boodschappen halen. Een kwartier later hoosde het en begon het flink te onweren toen ik uit de winkel terugkwam. Eenmaal aangekomen bij de camper was ik doorweekt! De rest van de middag onweerde, regende en hagelde het. Zo erg zelfs dat het in de camper lekte. En dat is minder. Gelukkig slechts in de keuken, maar toch. Morgen een telefoontje naar de verhuurder dus. We hebben een hapje gegeten in een van de vele restaurantjes hier en kwamen er net achter dat we weer in een andere tijdzone zitten. Zucht.  Zometeen vroeg naar bed, deze keer mét een dekbed want het koelt hier af doordat we zo hoog zitten. Morgenochtend het park in, opnieuw de luie manier, met shuttlebus naar uitzichtpunten en geen langere hikes. 's Middags wordt er nl weer regen voorspeld.  (helaas geen internet gister, dus pas nu op 8-8 geplaatst)
Lees meer...   (1 reactie)
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl