richtsjes.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Right it is
Dit ben ik
Nieuwsgierig naar wie ik ben?
Kijk bij mijn profiel en anders...
je leert me vanzelf kennen 

~~Richtsje~~-~--~-

-~--~-

-~--~-
 
 
~~~
Links 
 
amarins
anna yn sweden
door gaat ervoor
elise (noeps)
fenny
figaro
geartsje
hanneke
inge
julian
jacqueline
jantsje (Yn 'e Steeg)
kobus & co
marjolein 
mia's lantliv
mrsT 
nanne
paule 
renny
rinus 
sabrina
thea
theemuts
thuisbijtjits
toaske 
  vanman
wondelgijn
yvonne   
yolande
-~--~-
 
plekje van
 Alwin*&Rudmer*


-~--~- 
 
 
 
Waterig
"Ben je moe", vroeg mijn schoonzusje gister, "want je ogen zijn rood".
Dat klopte; waterige ogen. Mijn ogen waren moe. Ikzelf niet. Barstensvol adrenaline nog. Want hoewel er godzijdank nergens gevaar voor levens was, was ik best blij dat er eens iets gebeurde waar we onlangs nog de nodige oefeningen voor hadden gehad. Een heuse crisis. Een watercrisis met een heuse evacuatie. En nog aparter: ik hoefde niet eens over te stappen naar een van de andere regio's maar kon alles vanaf de eigen werkplek regelen. Een crisis op eigen terrein, tjonge.
 
Water dat over en door de dijken kwam. Water dat tot in de woningen zou komen en dat natuurlijk pas bij nacht.
Op donderdagochtend, een normale werkdag met een fikse storm daaraan voorafgaand in de nacht, gewoon op de fiets en wind mee naar kantoor gegaan en gewoon om 7.45 uur gestart. Dat ik op de vrijdagochtend pas om 7.30 uur weer thuiskwam had ik niet op gerekend.
Op ons gemeentehuis in het centrum van de provincie werkten we tot 20.30 uur met een team van een man of 25, waarvan 5 waren ingevlogen. Om 22.30 uur vertrok het gros en ben ik met de burgemeester en onze medewerker AOV het 'rampgebied' nog ingeweest. Rond 23.30 uur werd besloten dat er een nachtploeg van 4 personen aanwezig zou blijven, waarvan in ieder geval 1 aanwezige in staat moest zijn te kunnen twitteren, website te kunnen beheren en pers te woord kon staan. Laat ik dat nou kunnen!
Na mijn 24-uursdienst heb ik tot 10.15 uur ongeveer geslapen (bijna 2 1/2 uur). Om 15.30 uur de volgende dienst. Die was op zich al veel rustiger; er waren vrijwel geen pers- en publieksvragen meer en halverwege de late avond konden we de crisistelefoonlijn doorschakelen naar het informatiecentrum van it Wetterskip. Zo lag ik om 1.30 uur 'al' in mijn nestje.
 
En daarna had ik weekend. Oppiepbaar en wel, maar slechts 3x nog gebeld/ge-sms-t, dus weekend. En in dat weekend kon ik slapen | huishouden | verjaardagvieren bij schoonzus | het Woudagemaal in werking zien.
Morgenochtend ga ik weer aan 't werk. Evalueren, maar ook inhalen wat er vorige week bleef liggen.
De Nieuwjaarsreceptie vindt dan plaats, een etentje met de gemeenteraadsleden, een etentje van een van mijn fijne collega's die een andere baan krijgt... Januari start druk!
 
Meer lezen?
 
In deze dagen hebben communicatiecollega's en ik zelf enorm veel met pers gebeld en heeft onze burgemeester persverklaringen gegeven. Helaas heb ik alles wat op radio of televisie is uitgezonden zelf gemist. Maar eens kijken of we nog een compilatie van UitzendingGemist kunnen maken!
 
Vanmiddag naar het Woudagemaal geweest, dat zo superhard werkt om al het land weer droog te malen. Het lukt aardig, voor zover ik uit de berichtgeving kan opmaken!
 

 

Reacties

Jet op 08-01-2012 18:36
Ik heb aan je gedacht die dagen. Toen de naam Boarnsterhiem viel en ik hoorde dat daar ook problemen dreigden te ontstaan dacht ik ; volgens mij moet Richtsje nu volop aan de bak ....
 
Kan me voorstellen dat je moe bent maar ook dat het een onvergetelijke ervaring was met gelukkig goede afloop.
 
Dat wouda-gemaal gaan wij ook bekijken zodra het weer eens in bedrijf is. Vandaag bezochten we het gemaal De Waterwolf in Oldehove. Ook zo mooi ...
Mrs. T. op 08-01-2012 19:24
Wat stoer dat je dat hebt mee gemaakt en in goede banen hebt kunnen leiden!
Fenny op 08-01-2012 22:10
We konden het nieuws volgen via t.v! Je hebt wel bijzondere uren meegemaakt!
Sjoerd op 08-01-2012 22:25
Spannend zeker, maar je krijgt daardoor zoveel energie dat je nog dagen vooruit kunt.
Wondelgijn op 09-01-2012 11:32
Ik ben blij dat het allemaal nog redelijk goed is afgelopen, hoor! Spannende dagen....
Annemarie op 10-01-2012 18:29
Wàt een werk heb je verzet zeg! Maar kan me voorstellen dat je daar van begin tot eind bij wil zijn/blijven! Toch wel spannend! Wij zien die beelden wel op tv maar als het dan 'ver' uit de buurt is, is het toch anders als dat je er middenin zit! Tjonge zeg..
figarootje op 11-01-2012 20:37
Mooi werk Richtsje!
NANNE NICOLAI op 12-01-2012 11:45
Jemig Richtsje, wat een heftig verhaal. Weet je, ik zou dat ook gedaan hebben. Op zo'n moment zit je inderdaad barstensvol adrealine. Vermoeidheid ken je op zo'n moment niet. Echt knap en stoer van je dat je dit gewoon gedaan hebt, Richtsje. Nu kijk je terug en de mooie herinnering blijft .... neem ik aan. Althans ik kan altijd heel goed en met plezier terugkijken op heftige momenten en dan denken: YES, I did it!
 
Groetnis, NANNE NICOLAI ... (ik ben er weer...!)
Mo op 12-01-2012 14:21
Spannende tijden waren het voor jullie! De foto's van het Woudagemaal bring back memories voor mij. We deden er in 2010 de fotosessie op onze trouwdag. Prachtlocatie, prachtgemaal!!
Door op 16-01-2012 11:43
Best bijzonder om daar aan mee te werken! Stoer joh. Gelukkig is het goed afgelopen!
Elise op 16-01-2012 15:16
Ja je hoort het vaak maar nu dus eens geen oefening maar voor 't eggie. Gelukkig is nu alles weer onder controle en zo'n hele lange dag kun je aan als je onder hoogspanning staat. De moeheid komt later .. goed hoor !
 
Fijne maandag, Elise
Tina op 16-01-2012 19:15
Ja, ik kan me voorstellen dat je adrenaline daarvan gaat stromen. Dit is niet iets wat je vaak meemaakt. Maar wel stoer dat jij je mannetje hebt gestaan!
NANNE NICOLAI op 22-01-2012 16:46
Richtsje, je hebt netjes gereageerd op mijn Weblog. Is gewoon geplaatst. Je denkt misschien dat er niets gebeurd, maar toch is de reactie gearriveerd. De excursie naar 'Us Heit' in Bolsward was leuk en leerzaam..., toch was het jammer dat het fabriekje niet in bedrijf was. Maar ik vond het echt leuk. De nazit was gezellig en misschien nog wel het leukst. Wij hebben een 'Frysk Famke' meegenomen, een heerlijke koffielikeur. Lekker pittig en ze smaakt voortreffelijk, Richtsje. Ik weet niet of je wel houdt van zoiets..., maar het is een likeur met een unieke/bijzondere smaak! Ik weet nou voor een deel hoe die smaak bereikt wordt en dat is wel weer interressant. Helaas mocht ik in de productie-omgeving geen foto's maken. Maar hier had ik wel rekening meegehouden. Wat een trieste zondag....!
 
Groetnis, NANNE NICOLAI
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl